Yumurtalı Pırasa Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg pırasa
- 2 adet havuç
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı silme domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
Yumurtalı Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pırasaları ve havuçları ince ince doğrayın.
- Soğanı doğrayın ve havuçla birlikte soteleyin.
- Salçayı ekleyin. Salçanın kavrulma kokusu çıkınca pırasaları ekleyin ve biraz kavurun.
- 1 çay bardağı sıcak şu ve tuz ekleyin, kısık ateşte 20 dakika pişirin.
- Pişen pırasaların üzerine iki tane çırpılmış yumurtayı gezdirin. Yumurtalar pişince altını kapatın. Afiyet olsun.