Yumurtalı Soğan Kavurması Tanımı İçin Materyaller
- Yarım çay bardağı yağ
- 3 orta uzunluk soğan
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber (İsteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı biber salçası (Domateste tercih edilebilir)
- 3 ADET yumurta
- Maydanoz
Yumurtalı Soğan Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanları uzunlamasına kesiyoruz.
- Kızgın yağa ekliyoruz (Tuzu soğanlar ezilsin diye erken ekledim)
- Soğanlar güzelce karamelize olana kadar kavuruyoruz.
- Düzgünce pişen soğanların üstüne salçamızı ve baharatlarımızı ve tereyağımızı ekliyoruz.
- Biraz daha kavurduktan sonra yumurtaları kırıyoruz.
- Son olarak maydanozla süslüyoruz.