Yumurtalı Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı ucu ile karbonat(yoksa kabartma tozu olur)
- 1 yemek kaşığı elbistan çemeni (yoksa pul biber kullanın bir tatlı kaşığı )
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Yumurtalı Tava Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamurumuzu yoğuralım,hemen küçük bir yoğurma kabına sütü tuzu ve karbonatı ekleyip unu yavaş yavaş vererek hamuru yoğurun unun durumuna göre ekleme yapınız.
- Sonra hamuru ikiye ayırın ve tavanızı.
- Büyüklüğü e göre iki hamuru da açın.
- Küçük bir tavaya tereyağı varsa elbistan cemeni yoksa bir tatlı kaşığı pul biberi tereyağda hafif kavurun ve açtığınız hamurun birine kasığın tersi ile yayın.
- Üzerine her bir kenara yumurtaları kırın.
- Sonra kadar peynirini üzerine serin ve diğer açtığınız hamuru üzerine kapatın,bu arada tavayı ocağa alıp ısınmaya bırakın.
- Sonra çatalla iki hamuru birbirine yapışması için bastırın ve ısınmış tavada ters düz ederek pişirin. Nefis bir lezzet özellikle ara tatilde çocuklar evde olunca değişik sunumlar istedikleri zaman şipşak yapabileceğiniz bir tarif afiyet olsun.