Yumurtalı Un Helvası (Konya) Tanımı İçin Gereçler
- 3 yemek kaşığı dolu tereyağ
- 1 su bardağı un
- 1 fiske tuz
- Tuzsuz fıstık (Tercihen yerfıstığı)
- 2 yemek kaşığı su
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta
Yumurtalı Un Helvası (Konya) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yağı tencereye alıp eritin. Unu ve fıstıkları ekleyip eze eze kavurun.
- Sütlü kahve rengine dönünce bir fiske tuz atıp karıştırın. 2 yemek kaşığı su serpiştirin karıştırın.
- Kıyır kıyır tel tel olması için su gezdirilir.
- Süt, şeker ve yumurtayı çırpın ve una ek edin
- . Kapak kapatın sütü çekince kapağı alın daima karıştırın.
- Ortada tek bir modül olarak toplanınca helvanı tamamdır. Afiyet olsun.