elektronikci
FD Üye
Yumurtasız Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket toz vanilya puding
- 350 ml süt (veya 250 ml süt + 100 ml madensuyu)
- 1 fiske tuz
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 4 adet elma
- (1-2 damla limon)
Yumurtasız Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmaları soyup küp küp doğrayın.
- Kuru gereçleri bir kaba ekleyip karıştırın.
- Sıvı gereçleri de ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Kek kalıbını yağlayıp tabanına badem dilimleri serpin.
- Üzerine hamurun yarısını ekleyin.
- Elmaları ekleyin ve geriye kalan hamur ile üzerini kapatın.
- İsteyen pişmeyen kekin üzerine biraz tarçın serpebilir.
- 180 derece alt üst fırında 40-45 dakika pişirin. (ben kalan 15 dakika kekimi fırının altına sürdüm. Siz de pişme rafını ve saatini kendi fırınınıza nazaran ayarlayın ????)