teknolojiuzmani
FD Üye
Yumurtasız Hamuruyla Tam Kıvamında İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 2 adet kuru soğan
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 su bardağı un
- 400 gram kıyma
- 6 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı kadar tereyağı
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Sıvıyağ
Yumurtasız Hamuruyla Tam Kıvamında İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç harcı için kıymayı yapışmaz tavaya alarak ,kendi suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
- Kavrulunca üzerine soğanı ve sıvı yağı ekleyerek soğanlar yumuşayana kadar kavuralım.
- En son tereyağını da ekleyip ocağın altını kapatarak soğumaya bırakalım.
- Hamuru için ;bulguru ve irmiği geniş bir yoğurma kabına alalım.
- Üzerine 2. 5 su bardağı kaynar suyu döküp karıştıralım ve ağzını kapatarak yarım saat dinlenmeye bırakalım.
- Rendelenmiş soğan, salça, un ve baharatları da ekleyerek hamuru yoğuralım.
- Aparatla yahut elimizle açarak iç gerecini koyup kapatalım.
- Derin tencerede bol kızgın yağda kızartalım.