![yumurtasiz-recelli-rulo-kat.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/12/03/yumurtasiz-recelli-rulo-kat.jpg)
Yumurtasız Reçelli Rulo Kat Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1.5 çay bardağı pudra şekeri
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı un
- Arasına marmelat veya reçel
- Marmelat ve hindistan cevizi
Yumurtasız Reçelli Rulo Kat Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütümüzü cezveye alıp sadece ısıtıyoruz kaynatmıyoruz.
- Ardından ocaktan alıp içerisine limon suyu ekleyip ağzını kapatalım kesik kesik olmasını sağlayalım.
- Pudra şekerini bir kaba alalım yağımız atalım güzelce karıştıralım ardından kesmiş olduğumuz sütü de yavaşça ekleyelim.
- Güzelce çırpalım.
- Unumuzu kabartma tozu ve vanilyamızı da ekleyip çırpalım.
- Tavamızı çok az heryerini yağlayalım ve harcımızı dökelim orta kalınlıkta yapalım malzeme çok gelirse ikiye de bölebilirsiniz.
- Ocağın altı kısık ateşte tavanın kapağı kapalı şekilde sadece alt kısmını pişirelim.
- Hamurumuzu kürdan ile test edelim kurdan temiz çıktıysa olmuş demektir.
- Hamurumuzu yağlı kağıdın üzerine koyalım ılımasını sağlayalım beyaz kalan kısmına marmelat veya reçel sürelim rulo şeklinde saralım.
- Ben sıcakken sardım hata yaptım çatlamalar oldu oyüzden.
- Buzdolabında 1 saat yağlı kağıtlı şekilde bekletelim.
- Ardından çıkartıp üst kısımlarını yanlarını marmelatlayalım.
- Ardından hindistan cevizine bulayalım.