Yumurtasız Sütsüz Nefis Havuçlu Kek Tanımı İçin Materyaller
Bardak ölçüm 250ml
- 4 adet havuç rondoda ufaltıldığında 2 su bardağı oluyor
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı hafif iri çekilmiş ceviz
- 1 su bardağı şeker
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1 çay kaşığı tarçın
- Portakal kabuğu rendesi
- 3 su bardağı un
- Kalıbı yağlamak için tereyağı
Yumurtasız Sütsüz Nefis Havuçlu Kek Tanımı Yapılışı
- Havuçları rondodan çekip ufaltalım.
- Cevizleri de irice çekip hazır edelim.
- Materyalleri bir karıştırma kabında güzelce karıştıralım.
- En son unu ekleyelim.
- Kek kalıbımızı yağlayıp hamuru dökelim.
- Alt üst 160 derecede evvelden ısıtılmış fırına verelim.
- Fırın kapağını birinci yarım saat hiç açmayalım.
- Kürdan testi yapalım. Pak çıkarsa fırından alalım.
- Ilıyınca üzerine pudra şekeri serpelim.