
Yumurtasız Yağsız Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 9 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt /süt yerine suda koyabilirsiniz
- 3 yemek kaşığı instant ya da kuru maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
Yumurtasız Yağsız Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un ve su hariç malzemeler yoğurma kabına alınır ve karıştırılır.
- Üzerine ılık su eklenir bir kez daha karıştırılır un da eklenerek yoğrulur ( un kontrollü ekleyiniz ).
- Hafif ele yapışır yumuşak bir hamur yoğurduktan sonra poğaçalara şekiller verilir ve tepsiye dizilir .
- 15 dakika tepside dinlendirilir .
- Dinlenen poğaçalara yumurta sürülür ve bıçakla çizikler atılarak önceden ısıtılmış 100 derece fırına koyulur .
- 10 dakika daha fırında mayaya bırakılır ve 10 dakika sonrasında fırın 170 dereceye çıkarılır ve 20 dakika kadar kontrollü şekilde pişirilir.