DrGönül Ateşsaçan,''Yiyecekler birbirine çok karıştırıldığı süre sorunlar oluşur Karmakarışık yemek yemek yenildiği zaman, gıdalar birbirini beklemek zorunda kalır Bu durumda da hazım gerçekleşmez, bekleyen gıdalar midede çürür veya mayalanır Misal olarak karbonhidratlar ve proteinler birbirine zıt çalışırlar id Gad300250Hayvansal proteinler ile nişastalı karbonhidratları beraber yenilmemelidir Et, yumurta,peynir ile ekmek, makarna, pilav birlikte yenilirse mide yavaşlar, hem sindirim geç oluşur, kilo artışı meydana gelirİki ayrı cins hayvansal protein de fazla çoğunlukla karıştırılmamalıdırEt, balık, tavuk ile süt, süt ürünleri, yumurta karıştırılmamalıdır''diye belirttiDrGönül Ateşsaçan ''Neden Açım Niçin Şişmanım''adlı kitabında da belirttiği gibi,''İşlenmemiş buğday ürünleri ile sebzeler beraber tüketilebilirYağlar, karbonhidratlar ve bütün sebzelerle beraber tüketilebilirYağlar ile hayvansal gıdalar mide ve bağırsaklardaki en büyük çürüme nedenidirŞeker ise azami asit oluşturan nedendir Bütün yiyeceklerin sindirimini bozar Canınız fazla tatlı yemek yemek isterseniz aç iken yenilmeli, üstüne bir bardak sıcak nehir içilmelidir 12 saat sonradan da 1 kadeh alkali su içmeyi unutmayınız (1, 5 litre oda ısısındaki suya 1 akarsu kaşığı toz zencefil ve 3 damla limon ekleyin''dediDrGönül Ateşsaçan,''Suyun tadı değişmeyecek) Tüm gün bu suyu tüketebilirsinizMeyveleri tek çeşitlilik olarak tüketmeye çalışın Turunçgiller ile kavunu diğer meyvelerle beraber tüketmemeye dikkat edin Gaz oluşmasına niçin olurlarSebzeleri tüm karbonhidratlar, proteinlerle beraber tüketebilirsiniz Sindirime tezgâhtar olurlar (hardal otu, roka,tere gibi)Çiğ tüketilirse özellikle akşamları gaz oluşmasına ve hazımsızlığa yol açar En iyisi buharda, kaynatarak veya fırında pişirmektir Meyvelerle karıştırılırsa ara sıra sindirimi zorlayabilir''diye açıklama etti