Yumuşacık 3 2 1 Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı yoğurt (Oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 paket kabartma tozu
- 4,5 su bardağı un
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
- Peynir
- Maydanoz
Yumuşacık 3 2 1 Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç öteki materyaller yorma kabında karıştırılır.
- Unu da yavaş yavaş ekleyerek yorulur.
- Yoğurduğumu hamurun üzerine pak bez kapatarak 30 dakika dinlendirelim.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde alarak elimizle açalım.
- İçine iç harcımızdan koyup kapatıp elimizle yuvarlayalım, tepsimize düzleyelim.
- Üzerine yumurta sarısından sürüp çörek otu atalım.
- Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim ve hazır afiyet olsun. Deneyenlere şimdiden afiyet olsunn yorum fotoğraf bekliyorum ????.