Yumuşacık Açma Tanımı İçin Materyaller
( 250 ml bardak )
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı maya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 100 ml margarin
- Yeteri kadar un
- Susam çörekotu
Yumuşacık Açma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Mayayı geniş kapaklı kabımıza alıyoruz .
- Üzerine ılık sütü ,şekeri ilave edip kapağını kapatıp 15 dk kadar bekletiyoruz.
- Sonrasında ılık suyu, tuzu ,sıvı yağın yarısını ek edip karbonatı una karıştırıp azar azar unu alarak yoğuruyoruz.
- Kalan sıvı yağla hamuru toparlayıp kapağını kapatıyoruz .
- 30 dk kadar dillendirip uzun ince açıp ortasına ister peynir ister margarin ister sade sarıp halka biçimi yapın.
- Pekmezli suya batırıyoruz susamlı yada sade formda hazırlayın.
- 180 derecede pişiriyoruz.