Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumuşacık Açma

Yumuşacık Açma
0
27

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
yumusacik-acma.jpg

Yumuşacık Açma Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet yumurta (Sarısı üstü için)
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı şeker
  • Alabildiğince un
İçi için
  • Tereyağ
Üstü için
  • Çörek otu yada susam

Yumuşacık Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Derin bir kaba ılık sütümüzü koyalım.
  2. Üzerine toz mayayı ek edip karıştıralım.
  3. Sonra sırasıyla sıvı yağ, şeker, tuz yumurta akı ek edip karıştıralım.
  4. Daha sonra alabildiğince un ek edelim elimize yapışmayacak yumuşak kıvamda hamur olsun güzelce yoğuralım.
  5. Daha sonra üstünü kapatalım mayalanmaya bırakalım ben 1,5 saat mayaladım.
  6. Mayalanan hamuru tezgaha serip 16 bezeye böldüm ben yuvarlak biçimde elimle açıp içine 1 çay kaşığı tereyağ sürerek güzelce açalım.
  7. Sonra yuvarlayıp rulo yapalım hamurun iki ucunu örgü halini verip birleştirelim.
  8. Hepsini bu formda yapıp üstüne yumurta sarısı sürelim ve çörek otuyla yada susamla süsleyip birazda tepside mayalanması için yarım saat bekletelim. Aceleniz varsa bekletmeden de pişirebilirsiniz.
  9. Evvelce ısıtılmış 180 derecede alt üst 30 dakika da pişirdim. Şimdiden herkese afiyet olsun ????.
Yumuşacık Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,027Kullanıcılar
KitKatetaksSon üye
Üst Alt