Yumuşacık Açma Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet yumurta (Sarısı üstü için)
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz maya
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 tatlı kaşığı şeker
- Alabildiğince un
- Tereyağ
- Çörek otu yada susam
Yumuşacık Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir kaba ılık sütümüzü koyalım.
- Üzerine toz mayayı ek edip karıştıralım.
- Sonra sırasıyla sıvı yağ, şeker, tuz yumurta akı ek edip karıştıralım.
- Daha sonra alabildiğince un ek edelim elimize yapışmayacak yumuşak kıvamda hamur olsun güzelce yoğuralım.
- Daha sonra üstünü kapatalım mayalanmaya bırakalım ben 1,5 saat mayaladım.
- Mayalanan hamuru tezgaha serip 16 bezeye böldüm ben yuvarlak biçimde elimle açıp içine 1 çay kaşığı tereyağ sürerek güzelce açalım.
- Sonra yuvarlayıp rulo yapalım hamurun iki ucunu örgü halini verip birleştirelim.
- Hepsini bu formda yapıp üstüne yumurta sarısı sürelim ve çörek otuyla yada susamla süsleyip birazda tepside mayalanması için yarım saat bekletelim. Aceleniz varsa bekletmeden de pişirebilirsiniz.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecede alt üst 30 dakika da pişirdim. Şimdiden herkese afiyet olsun ????.