
Yumuşacık Anne Köftesi Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo az yağlı kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 2 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karbonat (2 yemek kaşığı suda eritelim)
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tozbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıvı yağ
Yumuşacık Anne Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hem çocukların hem büyüklerin en sevdiği yemeklerden olan köfte tanımını denemenizi tavsiye ederim.
- Uygun bir yoğurma kabına kıymayı koyalım.
- Üzerine soğan ve sarımsakları rendeleyelim, maydanozları ince ince kıyıp ekleyelim.
- Daha sonra kalan öbür materyalleri de ekleyip güzelce yoğuralım ve elimizle hal verelim.
- Tavaya sıvı yağımızı koyalım, düzgünce kızdıktan sonra teker teker köftelerimizi artlı önlü kızartalım.