elektronikci
FD Üye

Yumuşacık Bazlama Tanımı İçin Gereçler
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket instant kuru maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz (dolu olmasın)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ
Yumuşacık Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün gereçleri kulak göğsü kıvamında yoğuralım unu denetimli ekleyim sert hamur olmasın.
- Mayası gelene kadar bekleyelim. Mayası gelince yumruk büyüklüğünde peziler alalım servis tabağı büklüğünde açalım çok ince olmasın.
- Bütün hamurları o halde açalım.
- Üzerini bir bezle örtelim 15-20 dk bekletelim tavamızı orta ateşte ısınınca hamurumuzu ön yüzü üste gelecek formda tavaya yerleştirelim.
- 10 saniye sonra alt üst yapalım bir 10 saniye sonra tekrar alt üst yapalım sonra çevire çevire altı üstü kızarana kadar pişirelim.
- Pişen bazlamaları üst üste koymayın hepsini bu formda pişirin yapanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun.
Yumuşacık Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı