elektronikci
FD Üye
Yumuşacık Bazlama Tanımı İçin Materyaller
- 3 su bardağı sıcak su
- 4-5 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yumuşacık Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıcak suyumuzu mayayı ve şekeri karıştırıyoruz, mayalanmasını bekliyoruz .
- Sonra unumuzu yavaş yavaş eleyerek ekliyoruz çok sert ve çok da ele yapışan bir hamur olmayacak.
- Güzelcene yoğuruyoruz ,1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- Dinlenmeye bıraktıktan sonra 5 modül bezeye ayırıyoruz, merdane ile açıyoruz.
- Isınan tavaya açılan ekmeği koyup gerili önlü pişiriyoruz.