Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yumuşacık Buket Poğaça

Yumuşacık Buket Poğaça

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
yumusacik-buket-pogaca.jpg

Yumuşacık Buket Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya ya da yarım paket yaş maya
  • 1 yumurta beyazı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 4-4,5 su bardağı un (Kontrollü)
İçi için;
  • 1 tane büyük patates
  • Bir tutam kıyılmış maydonoz
  • 1çat kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

Yumuşacık Buket Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kasenin içine ılık süt, su, sıvı yağ, maya, yumurta beyazı ve şeker alınarak tel çırpıcı ile çırpılır.
  2. İçine elenerek 3 su bardağı kadar un ve tuz eklenir. Evvel spatula ile karıştırılır. Karışmayacak katılığa gelince içine kalan unlar da denetimli şeklide eklenerek yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. (hamur sertleşmemelidir hafif ele yapışalabilir).
  3. Daha sonra tezgaha alınarak üzerine çok az un daha serpilip güzelce özdeşleştirilir yumuşak bir hamur elde edilince kaseye alınır ve üzeri streç sinema ve örtü ile örtülüp 60 dakika kadar mayalandırılır (Mayalanma sürecini hızlandırmak isterseniz 50 derecelik fırında süratlice mayalandırabilirsiniz)
  4. Bu sırada patates haşlanarak ezilir. İçine baharatlar, tuz ve kıyılmış maydonoz eklenerek harmanlanır.
  5. Mayalanan hamur 7 bezeye ayrılır. Tatlı tabağından biraz büyük olacak formda açılır.
  6. Hamur açıldıktan sonra ortadan ikiye kesilir. Kesilen kesimlerin yalnızca bir tarafının üst kısmlarına bıçak ya da ruletle ortalama 7 tane şerit atılır. (resimdeki üzere ).
  7. Öteki tarafına hazırlanan iç koyulur. Uç kısmından tutularak üçgen üzere biçimde kapatılır ve akabinde yana gerçek sarılır.
  8. Yağlı kağıt serili orta uzunluk yuvarlak borcama koyulur (Büyük uzunluk fırın tepsisi kullanacaksınız aralıklı yerleştirin). Öbür 6 bezede birebir süreçten geçirilir.
  9. Son kalan 1 beze ortaya gireceği için yalnızca elle bastırılarak yana gerçek açılır. Alt kısmı şeritlere ayrılarak üstüne iç koyulur ve rulo yapılır. Daha sonra gül hali verir üzere içe yanlışsız kıvırıp yuvarlak yapılır ve tepsinin ortasına yerleştirilir.
  10. Hamur 15-20 dakika üzeri örtülüp tepsi mayasına bırakılır. Daha sonra tepsi mayası söndürülmeden yumurta sarısı sürülüp susam ve çörek otu dökülüp evvelce ısıtılan 200 derece fırında pişirilir.
Not: Hamuru geceden yapmak isterseniz yoğurduktan sonra dışarıda mayalanmasını beklemeden üzerini streç sinema ile örtüp buzdolabına kaldırabilirsiniz. Sonraki gün kaldığınız yerden sürece devam edebilirsiniz.

Yumuşacık Buket Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,307Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt