bilgisayarci
FD Üye
Yumuşacık Ciğer Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı dana ciğer
- Üzerini geçecek kadar su
- Çok az sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- Karabiber
- Pulbiber
- Toz kırmızı biber
- Kimyon
- Kekik
- Tuz
Yumuşacık Ciğer Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuşbaşı doğranmış ciğeri düdüklü tencereye alalım .
- Üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve kapağını kapatalım.
- 10 dk haşlayıp süzgeçe alalım şayet tencerede haşlarsanız yeniden üzerini geçecek kadar su ekleyip orta ateşte ortada denetim ederek haşlayıp süzelim ciğerlerimiz hazırsa başlayalım????.
- Uygun bir tavaya sıvı yağ gezdirelim.
- Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ve biberleri ekleyip güzelce kavuralım.
- Üzerine haşladığımız ciğeri ekleyip şöyle bir karıştıralım.
- Tuzunu ,baharatını ek edip tekrar kısık ateşte birkaç dakika daha pişirdikten sonra lokum üzere ciğer kavurmamız hazır.
Yumuşacık Ciğer Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı