Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumuşacık Çok Pratik Nefis Bazlama Tarifi

Yumuşacık Çok Pratik Nefis Bazlama Tarifi
0
61

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Yumuşacık Çok Pratik Nefis Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılıtılmış süt (toplamda 330 ml)
  • 1,5 su bardağı ılıtılmış su (toplamda 330 ml)
  • 1 adet yaş maya (yada yerine 1 paket instant maya)
  • 1 silme yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ (en son evrede hamuru toparlamak için)
  • Bazlamaya sürmek için tereyağ
Su bardağı ölçüm 220 ml


Yumuşacık Çok Pratik Nefis Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Süt, su, şeker ve mayayı yoğurma kabında karıştırıp eritelim.
  2. Tuzunu ek edip karıştıralım. Azar azar denetimli biçimde un dökerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  3. Hamurun son kıvamı (mutlaka ele yapışacak cıvıklıkta, yumuşacık olmalı) ve hamur çok uygunca 5-6 dk yoğurulmalı.
  4. Yoğurulan hamur üzerine 1 kaşık yağ dökülüp hamur kabı içinde yağla alt üst toparlanıp sonrada üzeri uygunca örtülüp ılık yerde 45 dk mayaya bırakalım.
  5. 2-3 katı kabaran hamuru un serpili tezgaha boşaltalım. Çok az olacak halde üstünede un serpeleyip 12 adet eşit bezeye bölelim.
  6. Top formunda yuvarlayıp alt tabanlarını tezgahta serpili una bulayıp bez üzerine yağlı kağıt serip bezeleri aralıkla dizelim.
  7. Üzerlerini örtüp 10 dk dinlendirelim. Sonra birinci bezeyi yavaşça un serpili tezgaha alıp elle üzerine basarak biraz büyütelim gerisine merdane ile hamuru çok inceltmeden ve kalında yapmadan pasta tabağı boyutunda orta incelikte açalım.
  8. Altına bez örtüp açılmış hamurları üzerine dizip üstlerinide kesinlikle örtelimki kabuk tutmasınlar ve 10 dk daha bekletelim.
  9. Sonra tavamızı ocağa alıp uygunca ısıtalım. En yüksek ateşten biraz düşük ayarda (ocağım 9 da en yüksek ayar,, ben 8 de ısıtıp pişirdim).
  10. İlk açılan hamurdan başlayarak sırası ile hamuru tavaya koyalım sağa sola ileri geri itip etrafında çevirerek bekleyelim biraz kabarma oluşsun.
  11. Yüzeyde şişmeler görününce (bu durum yaklaşık 25 saniye felan sürüyordur) hamuru aykırı çevirelim.
  12. Yine birebir müddete yakın bekleyip kabarma oluşunca tekrar çevirelim ve bu çevirmeden sonrada bazlama düzgünce kabarıp şişecektir 1-2 sefer daha çevirip gereğince pişince tavadan alıp altı üstü bezle örtülü bir tepsiye üst üste soğutmadan biriktirelim.
  13. Tümü hazır olunca üzerlerine çabucak tereyağı sürüp üst üste dizelim ve hava aldırmadan örtü örtelim. İstediğimiz vakit servis edebiliriz. Artanları buzdolabı poşeti içinde saklayıp, sonrasında mikro dalga fırında ısıtıp içine tereyağ sürerek tüketebilirsiniz.
Yumuşacık Çok Pratik Nefis Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Yumuşacık Bazlama Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı ılık süt3 adet haşlanmış ezilmiş patates2 su bardağı ılık su1 paket yaş maya1 tatlı kaşığı tuz2 yemek kaşığı zeytinyağıAldığı kadar un Yumuşacık Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak hamurumuzu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Bazlama Tarifi İçin Malzemeler 4 su bardağı un2 su bardağı ılık su1 paket instant maya1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yoğurma kabımıza un ve tuzu koyalım ortasını çukur yapalım. Çukurun içine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Bazlama (Çok Kolay Ve Pratik) Tanımı İçin Malzemeler 5 su bardağı un1 paket instant maya2 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tuz (çok dolu olmasın)2 su bardağı ılık su Bazlama (Çok Kolay Ve Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Un, maya ,tuz ve zeytinyağını yoğurma kabına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
Yumuşacık Balon Bazlama Tanımı İçin Malzemeler Ölçü 250 ml su bardağı5 su bardağı un1 su bardağı su1 su bardağı süt1 paket yaş maya1 tatlı kaşığı şeker1,5 tatlı kaşığı tuz Yumuşacık Balon Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak derin bir kaba su, süt, şeker, tuz ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Tavada Yumuşacık Balon Bazlama Tarifi İçin Malzemeler 6 su bardağı un1 su bardağı ılık süt (200 ml)1 su bardağı ılık su (200 ml)1 paket kuru maya (11 grm)3 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı şeker1 yemek kaşığı tuz Üzerine sürmek için Tereyağ Tavada Yumuşacık Balon Bazlama Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,325Kullanıcılar
Üst Alt