
Yumuşacık Elmalı Kek Tanımı İçin Gereçler
- 2 büyük elma
- 1 tane yoğurt
- 70 gram mısır nişastası
- 80 gram un
- 100 + 50 gram şeker
- 3 yumurta
- 70 gram sıvı yağ (ayçiçeği)
- 1 tane limon suyu
- 1 tane vanilya şekeri
- 1 tane kabartma tozu
- Paket yağ “tepsi için”
Yumuşacık Elmalı Kek Tanımı Yapılışı
- Tepsiye yağlı kağıt koyup paket yağla kaplayıp şeker dökün üzerini kapatacak kadar.
- Kestiğiniz ay halinde elmaları yerleştirin şekerin üzerine kapatacak biçimde.
- Yumurtaları şekeri, vanilya şekeri çırpın içine yoğurdu sıvı yağı, limon suyunu katıp devam karıştırın.
- Nişastayı, un, kabartma tozu katıp devam karıştırın.
- Kek hamurunu tepsiye elmaların üzerine dökün.
- Pişirme müddeti: 175° derece fırında 40 dk asa üst üzeri kızarasıya kadar pişirin.
- Kek piştikten sonra soğumasını bekleyin aykırı çevirin.