Yumuşacık Elmalı Kekim Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı teremyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
- 1 adet elma
- Pudra şekeri
Yumuşacık Elmalı Kekim Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
- Diğer malzemeleri ilave edip karıştıralım yağlı fırın tepsisine kek harcımızı döküyoruz.
- Elmalarımızı soyup ince bir şekilde dilimliyoruz ve yavaş bir şekilde hamurun üstüne yerleştiriyoruz.
- 170 derece ısıtılmış fırına veriyoruz pişen keki kürdanla kontrol edin.
- Soğuyunca pudra şekeri ile servis ediyoruz şimdiden deneyenlere afiyet olsun ☺