Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumuşacık Ertesi Gün Poğaçası (2 Tepsilik)

Yumuşacık Ertesi Gün Poğaçası (2 Tepsilik)
0
34

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
yumusacik-ertesigun-pogacasi2-tepsilik.jpg

Yumuşacık Ertesi Gün Poğaçası (2 Tepsilik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 8 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
Arasına sürmek için
  • 100 gram kadar yumuşak margarin veya tereyağı
İç harcı için
  • Beyaz peynir
Üzeri için
  • Yumurta sarısı (Beyazı,peynirin içine)

Yumuşacık Ertesi Gün Poğaçası (2 Tepsilik) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Bu poğaça hamurunu akşamdan yapıp ertesi gün pişirebilirsiniz.
  1. Derin bir kabın içerisine maya, şeker, su ve süt karıştırılarak aktifleştirilir, yavaş yavaş un konulur tuzu atılır ele hafif yapışan bir hamur elde edilir yağıda konularak toparlanır üzeri örtülüp, mayalanmaya bırakılır.
  2. Hava soğuk olduğu için en az bir saat mayalandırılır.
  3. Peynirin içine yumurta akları konularak karıştırılır,bu sayade peynirler içinden dökülmüyor.
  4. Tezgahın üzerine,biraz sıvı yağ koyup ,hamuru koyalım gazını çıkaralım (elimizle bir kaç kez vurarak)üç parçaya ayıralım.
  5. Açabildiğimiz kadar büyütüp bir yemek kaşığı margarini elimizle sürüp, rulo şeklinde saralım.
  6. Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle( küçük pasta tabağı kadar) açıp içine peynirli harçtan koyalım, rulo şeklinde sarıp tepsiye yerleştirelim(vaktiniz varsa on dakika tepsi mayası yapalım).
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ????Bu ölçülerden iki tepsi poğaça çıkıyor, isterseniz yarı ölçüde yapabilirsiniz.
Mayalandıktan sonra buzdolabında bekletilip ertesi gün pişirebilirsiniz.Yada pişirdikten sonra kilitli poşetlere konulup buzluğa atabilirsiniz.

Yumuşacık Ertesi Gün Poğaçası (2 Tepsilik) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,506Konular
983,023Mesajlar
33,106Kullanıcılar
Asi1234Son üye
Üst Alt