Yumuşacık Glutensiz Havuçlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Rulo pasta keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı glutensiz un
- 2 adet havuç
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı glutensiz un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
Yumuşacık Glutensiz Havuçlu Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtalar ve şekeri güzelce köpürünceye kadar çırpalım.
- Sıvı yağ, kabartma tozu, tarçın, vanilya ve glutensiz unu ilave edip güzelce karışıncaya kadar çırpalım.
- Son olarak rendelenmiş ve suyu sıkılmış 2 adet havucu ilave ederek spatula ile hamuru karıştıralım.
- Fırın tepsisine pişirme kağıdını serelim. Hazırladığımız hamuru tepsiye boşaltarak yaydıralım. önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 15 -17 dakika pişirelim.
- Kek pişerken muhallebisi için süt, şeker, glutensiz un, nişasta ve vanilyayı küçük bir tencereye alalım. Ocakta kaynayıncaya karar karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra ocakta alıp 1 yemek kaşığı kadar margarini ekleyip birkaç dakika daha çırpalım.
- Pişen keki fırından alarak tepsiden tezgaha alalım soğuması için bekletelim.
- Kekimiz ılındıktan sonra hazırladığımız ilk sıcağı çıkmış muhallebiyi kekin üzerine sürelim.
- Pastamızı rulo şeklinde dikkatle saralım.
- Pastayı buzdolabında bir kaç saat dinlendirip dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.