Yumuşacık Havuçlu Kek Tanımı İçin Gereçler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 büyük uzunluk havuç (rendelenip suyu sıkılacak)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 2 bardak un
- İstenirse ceviz yada fındık
Yumuşacık Havuçlu Kek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle havucumuzu rendeliyoruz. Rendelenen havuçların suyunu düzgünce elimizle sıkıyoruz.
- Daha sonra yumurta ve şekeri düzgünce beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra süt, sıvı yağ ve havucu katıp karıştırıyoruz.
- Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını ekleyip kaşıkla iyicene karıştırıyoruz.
- Daha sonra yağlanmış kalıba döküyoruz.
- Ben üzerine fındık serpiştirdim siz ister fındık isterseniz ceviz serpebilirsiniz.Yada hiç birşey koymayabilirsiniz.
- 170 derecelik evvelden ısınmış fırında 15 dk kadar pişirin.
- Daha sonra fırının ayarını 150 dereceye getirip pişirin.
- Kürdanla test edin kürdan pak çıkıyorsa kekimiz pişmiştir.