Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yumuşacık Kek

Yumuşacık Kek
0
28

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
yumusacik-kek.jpg

Yumuşacık Kek Tarifi İçin Malzemeler

• 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 tepeleme çorba kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
Üzerine dökmek için;
  • 2 tatlı kaşığı nescafe
  • 1 çay bardağı ılık su (kahveyi açmak için)
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 2,5 su bardağı süt

Yumuşacık Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Merhaba????arkadaşlar. Şimdi sizlere pofuduk bir kek tarifi vermek istiyorum. Afiyetle yiyebileceğiniz bir tarif. ????
  1. Her zamanki gibi öncelikle yumurta ve şekeri kabarana kadar yani beyazlayana kadar mikserle çırpıyoruz.
  2. Sonra yağı, suyu ilave edip karıştırıyoruz ben yumurtadan sonra mikser kullanmayı tercih etmiyorum arkadaşlar çünkü keki söndürüyor, kabarmasını engelliyor.
  3. Tel yardımıyla güzelce karıştırdıktan sonra katı malzemeleri eleyerek ekleyelim.
  4. Kek kalıbımızı fırça yardımı ile tereyağı ve ya margarinle her tarafını güzelce yağlayalım.
  5. Kek karışımını kalıbımıza aldıktan sonra 170 c önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dk kapağını hiç açmadan pişirelim.
  6. Bu dk süresi fırına göre değişiklik gösterebilir. Siz en iyisi 25 dk sonra kürdan yardımı ile bir deneyiniz????.
  7. Kekimiz pişerken üzerine dökecek olduğumuz karışımı hazırlayalım. Küçük bir sürahiye 2 tatlı kaşığı nescafe, 2 kaşık şekeri, 1 çay bardağı su ile açalım.
  8. 2,5 su bardağı sütü soğuk olarak üstüne ekleyip karıştıralım.
  9. Kekimiz piştikten sonra ilk 5 dk sıcaklığı geçince nescafeli karışımı üzerine gezdirerek hepsini dökün. Ve hemen ters çevirin. Zaten o onu hemen çekecektir.
  10. İsteğe göre süsleyebilirsiniz. Denediğinizde benimle paylaşmayı unutmayınız inşallah. Afiyetler olsun.
Yumuşacık Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt