Yumuşacık Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 2 tepeleme çorba kaşığı nişasta
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 2 tatlı kaşığı nescafe
- 1 çay bardağı ılık su (kahveyi açmak için)
- 2 çorba kaşığı şeker
- 2,5 su bardağı süt
Yumuşacık Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba????arkadaşlar. Şimdi sizlere pofuduk bir kek tarifi vermek istiyorum. Afiyetle yiyebileceğiniz bir tarif. ????
- Her zamanki gibi öncelikle yumurta ve şekeri kabarana kadar yani beyazlayana kadar mikserle çırpıyoruz.
- Sonra yağı, suyu ilave edip karıştırıyoruz ben yumurtadan sonra mikser kullanmayı tercih etmiyorum arkadaşlar çünkü keki söndürüyor, kabarmasını engelliyor.
- Tel yardımıyla güzelce karıştırdıktan sonra katı malzemeleri eleyerek ekleyelim.
- Kek kalıbımızı fırça yardımı ile tereyağı ve ya margarinle her tarafını güzelce yağlayalım.
- Kek karışımını kalıbımıza aldıktan sonra 170 c önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dk kapağını hiç açmadan pişirelim.
- Bu dk süresi fırına göre değişiklik gösterebilir. Siz en iyisi 25 dk sonra kürdan yardımı ile bir deneyiniz????.
- Kekimiz pişerken üzerine dökecek olduğumuz karışımı hazırlayalım. Küçük bir sürahiye 2 tatlı kaşığı nescafe, 2 kaşık şekeri, 1 çay bardağı su ile açalım.
- 2,5 su bardağı sütü soğuk olarak üstüne ekleyip karıştıralım.
- Kekimiz piştikten sonra ilk 5 dk sıcaklığı geçince nescafeli karışımı üzerine gezdirerek hepsini dökün. Ve hemen ters çevirin. Zaten o onu hemen çekecektir.
- İsteğe göre süsleyebilirsiniz. Denediğinizde benimle paylaşmayı unutmayınız inşallah. Afiyetler olsun.