elektronikci
FD Üye
Yumuşacık Kıymalı Poğaçalar Tanımı İçin Malzemeler
- ️1 bardak ılık süt(220ml)️
- 1 bardak ılık su
- ️yarım bardak sıvı yağ️
- 1 paket maya
- ️2 adet yumurta (beyazı hamura girer)
- ️1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kg un
- ️2 adet yumurta sarısı
- ️400 g kıyma
- ️3 soğan (dilim biçimi doğranmış)
- ️400 g ıspanak
- ️1 yemek kaşığı salça
- ️2 tatlı kaşığı tuz be karabiber
Yumuşacık Kıymalı Poğaçalar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kaseye ılık sütü,sıvı yağı ve suyu koyun.
- Kuru mayayı,yumurta akını,şeker ve tuzu ekleyip 3 dakika karıştırın.
- Önce 200 gr un ekleyin ve yavaş yoğurun.
- Kalan unu da ekleyin.
- Hamuru parmaklarınıza biraz yapışmalı. 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Harcı için,soğanı ve kıymayı kavurun ve içine ıspanağı ekleyin.
- 1 yemek kaşığı salça koyun ve karıştırın.
- Şimdi baharatlayın.
- Hamurumuz için tezgahımıza un serpip,hamuru üstüne koyun ve yuvarlak toplar haline getirin.
- Avuç içi ile açıp ortasına harcı yerleştirin.
- Şimdi yavaş yuvarlayın ve tekrar 30 dakika dinlendirin.
- Fırın kağıdının üstüne yerleştirip üzerine yumurta sarısını sürün. 200°’de yaklaşık 30 dakika pişirin.