teknolojiuzmani
FD Üye
Yumuşacık Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 600 gram dana kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- Yarım su bardağından biraz az galeta unu
- Yarım çay bardağı maden suyu
- İsteğe nazaran maydanoz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Tuz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı domates sosu (domates rendesi)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
Yumuşacık Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğan ve sarımsağı rendeleyin, kıymanın içine ek edin.
- Galeta unu, maden suyu, doğranmış maydanozu, baharatları ek edin ve yoğurun.
- Köfteye hal verdikten sonra buzdolabında bir iki saat kadar bekletin.
- Daha sonra evvelce ısıtmış olduğunuz fırında pişirelim.
- Üzeri kızardıktan sonra sosunu hazırlayıp, dökelim.
- Piştiğini denetim edin ve piştikten sonra fırından çıkarıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.