Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yumuşacık Lazanya Tarifi

Yumuşacık Lazanya Tarifi
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
yumusacik-lazanya-tarifi.jpg

Yumuşacık Lazanya Tanımı İçin Gereçler


Kıyma sosu:
  • 300 gram dana kıyma
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 soğan
  • 1 sarımsak
  • 1 kırmızı kapya biberi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 400 ml domates sosu
  • 600 ml su
  • Tuz
  • Baharat
Beşamel sosu:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 500 ml süt
  • Tuz
  • (muskat rendesi)
  • Lazanya hamuru/yaprağı
  • Graten peyniri

Yumuşacık Lazanya Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kıyma sosumuz için büyük tavayada/tencerede kıymayı sıvı yağda suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  2. Soğan, kapya biber ve sarımsağı robottan geçirip ekliyoruz ve kavuruyoruz.
  3. Salçayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  4. Domates sosunu, suyu ve baharatları ekledikten sonra, yaklaşık 10-15 dk pişiriyoruz, sosumuz sulu olacaktır.
  5. O sıra beşamel sosumuzu hazırlamak için tereyağını eritip, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  6. Sütü ve baharatları ekleyip kaynatalım, ben çok köyü kıvamda yapmadım sosu.
  7. Kıyma sosu piştikten sonra borcamı alıp en alt kısmına kaymaması için biraz beşamel sosu ekleyip birinci lazanya yapraklarını diziyoruz.
  8. Evvel kıyma sosunu ondan sonrada besamel sosunu ekleyip tekrar lazanya yapraklarını diziyoruz.
  9. Bu süreci borcam dolana kadar yapıyoruz, borcamı geçmesin zira lazanya yaprakları şişiyor, borcamdan taşabilir.
  10. En sonunda üzerine graten peyniri ekleyip, aluminyum folyoyla kapatıyoruz, ve yaklaşık 20 dk öylece dinlendiriyoruz (böylece yapraklar yumuşuyor).
  11. Evvelce ısıtılmış alt üst 200 derecede fırına veriyoruz, 30 dk folyoyla pişecek, ondan sonra folyoyu çıkarıp 15 dk üzerini kızartalım.Çatalla yaprakların piştiğini denetim edebilirsiniz.
  12. Lazanyamız servise hazır, afiyet olsun! :).
    Püf noktaları:.
    Lazanyayı fırına vermeden evvel bekletirsek, yaprakları yumuşar ve sert lazanya yemessiniz. Suyla pişen sosumuz yaprakları yumuşatacaktır.
 
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt