Yumuşacık Lazanya Tanımı İçin Gereçler
Kıyma sosu:
- 300 gram dana kıyma
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 soğan
- 1 sarımsak
- 1 kırmızı kapya biberi
- 1 yemek kaşığı salça
- 400 ml domates sosu
- 600 ml su
- Tuz
- Baharat
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 500 ml süt
- Tuz
- (muskat rendesi)
- Lazanya hamuru/yaprağı
- Graten peyniri
Yumuşacık Lazanya Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıyma sosumuz için büyük tavayada/tencerede kıymayı sıvı yağda suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
- Soğan, kapya biber ve sarımsağı robottan geçirip ekliyoruz ve kavuruyoruz.
- Salçayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
- Domates sosunu, suyu ve baharatları ekledikten sonra, yaklaşık 10-15 dk pişiriyoruz, sosumuz sulu olacaktır.
- O sıra beşamel sosumuzu hazırlamak için tereyağını eritip, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Sütü ve baharatları ekleyip kaynatalım, ben çok köyü kıvamda yapmadım sosu.
- Kıyma sosu piştikten sonra borcamı alıp en alt kısmına kaymaması için biraz beşamel sosu ekleyip birinci lazanya yapraklarını diziyoruz.
- Evvel kıyma sosunu ondan sonrada besamel sosunu ekleyip tekrar lazanya yapraklarını diziyoruz.
- Bu süreci borcam dolana kadar yapıyoruz, borcamı geçmesin zira lazanya yaprakları şişiyor, borcamdan taşabilir.
- En sonunda üzerine graten peyniri ekleyip, aluminyum folyoyla kapatıyoruz, ve yaklaşık 20 dk öylece dinlendiriyoruz (böylece yapraklar yumuşuyor).
- Evvelce ısıtılmış alt üst 200 derecede fırına veriyoruz, 30 dk folyoyla pişecek, ondan sonra folyoyu çıkarıp 15 dk üzerini kızartalım.Çatalla yaprakların piştiğini denetim edebilirsiniz.
- Lazanyamız servise hazır, afiyet olsun! .
Püf noktaları:.
Lazanyayı fırına vermeden evvel bekletirsek, yaprakları yumuşar ve sert lazanya yemessiniz. Suyla pişen sosumuz yaprakları yumuşatacaktır.