Yumuşacık Leblebi Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 50 gram margarin yahut tereyağı
- 2 su bardağı leblebi tozu
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
Yumuşacık Leblebi Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütümüzü ve şekerimizi derince bir kaba alarak şekeri eriyene dek çırpalım.
- Geniş bir karnıyarık tenceresine yağları ekleyerek eritelim.
- Leblebi tozunu ekleyerek birinci 5 dakika orta ateşte son 5 dakika kısık ateşte toplamda 10 dakika kavuralım.
- Şerbetini eklerken bir yandada süratli halde katılaşana dek çırpalım.
- Sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Yumuşacık Leblebi Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı