Yumuşacık Lezzetli Poğaçalar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta beyazı (Sarıları 1 yemek kaşğı sıvı yağ ile karışıp üzerine sürülecek)
- 2 çay kaşığı dolusu instant maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ (üzerine sürmek için)
- Aldığı kadar un
- Kaşar peyniri
Yumuşacık Lezzetli Poğaçalar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İki adet fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlıyoruz. Dilerseniz yağlı kağıt seriniz.
- Suyu ve sütü ılıtıyoruz serçe parmak ile kontrol edebiliriz sıcak olmayacak şekilde.
- Suyu sütü yağı mayayı şekeri yumurta beyazı ve tuzu ilave edip harmanlıyoruz.
- Unu kontrollü bir şekilde ekliyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- Sonra hamur leğeninin üzerini kapatıp sofra bezi ile sarıyoruz 25 dk mayalanıyor.
- Mayalanma işlemi bitince fırınınızı 200derece alt üst ayarda açıyoruz.
- Kaşarları dilimliyoruz.
- Tek tek küçük parçalar açıp içerisine yerleştiriyoruz.
- Yağladığımız tepsiye diziyoruz.
- On dakika da tepsi üzerinde mayalanacak.
- Daha sonra mayalanma işlemi bitince yumurta sarılarına 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip üzerine sürüyoruz susam veya çörek otu ekleyebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırına veriyoruz. 20 dakikada pişiriyor. Fırından fırına farklılık olabilir. Kontrol edelim.
- Pişen poğaçalarımızı dilerseniz sıcak servis edebilir. Dilerseniz soğuyunca buzluğa kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun.