Yumuşacık Mayalı Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket kuru instant maya
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı+1 yemek kaşığı un
- Yumurta sarısı
- Susam
Yumuşacık Mayalı Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına ılık su, ılık süt, kuru maya, ve şekeri alıp çırpıcı ile karıştırarak mayanın erimesini sağlayalım. Mayanın daha yeterli kabarması için su ve süt karışınca, el yakmayacak seviyede ılık olması gerekiyor.
- Üzerine streç sinema ile örtelim ve 10 dakika bekletelim. Akabinde sıvı yağ, yumurta ve tuzu da ekleyerek karıştıralım. Unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayalım. Kıymetli olan unu az ölçülerde ekleyerek yavaş yavaş güzelce yoğurmak.
- Hamurumuzun üzerini streçleyelim ve yarım saat bir saat kadar dinlenmeye bırakalım. Mayalanan hamurumuzun üzerini açıp bir kaç kere daha yoğurarak havasını çıkartalım.
- Akabinde yumurta büyüklüğünde modüllere koparıp, elimizde yuvarlayalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serptikten sonra 10- 15 dakika kadar daha bekletelim.
- Daha sonra 180 derece fırında pişmeye bırakalım. Pişme müddeti fırına nazaran değişebilir lakin 20-25 dakika kadar bir müddette pişecektir.
- Dilerseniz ikiye bölüp ortasına beyaz peynir, kaşar peyniri, domates, salatalık koyabilirsiniz, afiyet olsun ????