Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yumuşacık Mayasız Poğaça

Yumuşacık Mayasız Poğaça
0
99

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Yumuşacık Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler


İç harcı için;
  • 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 2 adet büyük patates
  • 2 kibrit kutusu kadar peynir
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Salça
Hamuru için;
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bard. sıvı yağ (125. ml)
  • 1 çay bard. yoğurt
  • 1 yumurtanın akı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un (Hamur ele yapışıyorsa denetimli bir formda yarım bardak daha ekleyebilirsiniz)
Üzeri için;
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Çörek otu

Yumuşacık Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle kabuklarını soyduğumuz patatesleri doğrayalım (Boyuta nazaran 4’e yahut 6’ya bölebilirsiniz) tencereye su ekleyerek haşlayalım.
  2. Patatesler yumuşayınca suyunu süzelim ve ezici yardımıyla ezelim.
  3. Tavaya biraz yağ ekleyelim. Küp küp doğradığımız soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım. Tavaya 1 çay kaşığı domates salçası ve 1 çay kaşığı biber salçası ekleyelim.
  4. Salça da pişince üzerine ezdiğimiz haşlanmış patatesleri ve baharatları ekleyelim. İç harcımızı soğumaya bırakalım.
  5. Hamuru için yoğurma kabında yoğurt, yumurta akı, sıvı yağ ve tereyağı karıştıralım. Sonra kabartma tozu, tuz ve denetimli bir halde unu da ek ederek yoğuralım. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz.
  6. Hamurumuzdan küçük modüller alalım, yuvarlayalım; elimizde bastırarak hamuru açalım. İç harcı yerleştirip hamuru kapatalım.
  7. Hazırladığımız poğaçaları yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye aralıklı bir formda dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ekleyelim.
  8. Önceden ısıttığımız 175 derece fansız fırında 25 dk kadar pişirelim. Ben bu hamuru sade, peynirli, kaşarlı ve patatesli poğaça için kullandım. Çok beğenildi. Yumuşacık lokmalık poğaçalar için şimdiden afiyet olsun ????.
Yumuşacık Mayasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Mayasız Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta ( bir sarısı üzerine)1 su bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket kabartma tozu1 çay kaşığı karbonat4- 4,5 su bardağı un İç harcı için; PeynirMaydanoz Üzeri için Yumurta sarısıSusam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Yumuşacık Mayasız Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 250 gram margarin1 su bardağı yoğurt1 adet yumurta akı sarısı üzerine1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker Üzeri için; Çörek otuAldığı kadar un İç harcı için; Orta boy kase peynirYarım demet maydanoz1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Mayasız Yumuşacık Poğaça Tanımı (Mutlaka Deneyin) İçin Gereçler Yarım su bardağı sütYarım su bardağı suYarım su bardağı sıvı yağı1 adet yumurta1 adet yumurta beyazı1 tatlı kaşığı dolusu tuz1,5 tatlı kaşığı toz şeker1,5 paket kabartma tozu3, 5-4 su bardağı un ( 3, 5 su bardağından sonrası unu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Mayalı Üzere Yumuşacık Mayasız Poğaça (Bu Tanımdan Şaşmayın) Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt,1 çay bardağı sıvı yağı,2 adet yumurta akı (Sarıları üzeri için)50 gram oda sıcaklığında bekletilmiş yumuşamış tereyağı yada margarin,3 yemek kaşığı dolusu yoğurt2 yemek kaşığı dolusu toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Yumuşacık Mayasız Kolay Poğaça Tanımı İçin Materyaller Hamuru için: 1 su bardağı yoğurtYarım su bardağı ayçiçek yağı1 yumurta akı5 çorba kaşığı lor peyniriBiraz ince kıyılmış dereotu ve maydanoz3,5 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker Üzeri İçin: 1 yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt