Yumuşacık Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 2 adet büyük patates
- 2 kibrit kutusu kadar peynir
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Salça
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bard. sıvı yağ (125. ml)
- 1 çay bard. yoğurt
- 1 yumurtanın akı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un (Hamur ele yapışıyorsa denetimli bir formda yarım bardak daha ekleyebilirsiniz)
- 1 yumurtanın sarısı
- Çörek otu
Yumuşacık Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kabuklarını soyduğumuz patatesleri doğrayalım (Boyuta nazaran 4’e yahut 6’ya bölebilirsiniz) tencereye su ekleyerek haşlayalım.
- Patatesler yumuşayınca suyunu süzelim ve ezici yardımıyla ezelim.
- Tavaya biraz yağ ekleyelim. Küp küp doğradığımız soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım. Tavaya 1 çay kaşığı domates salçası ve 1 çay kaşığı biber salçası ekleyelim.
- Salça da pişince üzerine ezdiğimiz haşlanmış patatesleri ve baharatları ekleyelim. İç harcımızı soğumaya bırakalım.
- Hamuru için yoğurma kabında yoğurt, yumurta akı, sıvı yağ ve tereyağı karıştıralım. Sonra kabartma tozu, tuz ve denetimli bir halde unu da ek ederek yoğuralım. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz.
- Hamurumuzdan küçük modüller alalım, yuvarlayalım; elimizde bastırarak hamuru açalım. İç harcı yerleştirip hamuru kapatalım.
- Hazırladığımız poğaçaları yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye aralıklı bir formda dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ekleyelim.
- Önceden ısıttığımız 175 derece fansız fırında 25 dk kadar pişirelim. Ben bu hamuru sade, peynirli, kaşarlı ve patatesli poğaça için kullandım. Çok beğenildi. Yumuşacık lokmalık poğaçalar için şimdiden afiyet olsun ????.