Yumuşacık Mercimek Köfesi Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- 4 su bardağı su
- 2,5 su bardağı köftelik bulgur
- Yarım demet maydanoz
- 6 kol taze soğan
- 1 kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- Tuz,karabiber,salça,tozbiber,kuru nane
- Marul
Yumuşacık Mercimek Köfesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle mercimeğimizi yıkayıp üstüne 4 bardak su ilavesiyle pişmeye bırakıyoruz.
- Öbür taraftan yeşilliklerimizi yıkayıp sularını süzüyoruz ve ince ince kıyıyoruz.
- Pişen mercimeğin üzerine bulgur ve tuz koyup karıştırıyoruz ve tadına bakıp gerekirse biraz daha su ek edelim. Ben 1 bardak daha sıcak su koydum.
- Tavaya sıvı yağ koyup içine ince kıydığımız kuru soğan ve sarımsağı koyup hafif rengi değişene kadar kavuruyoruz. O ortada mercimek ve bulgurumuza karıstırıp havalandırıyoruz.
- Tavaya salça,tozbiber,karabiber,nane koyup 2 dk daha kavuruyoruz ve ocaktan alıp bulgurlu karışıma koyup onları hazırlanıyoruz.
- Yeterlice karışan ve renklenen bulgurumuzun içine kıydığımız yeşillikleri de koyup hepsini bir harmanlıyoruz.
- Marulları porsiyonluk bölüp tatlı kaşığı ile mercimekten alıp içine koyuyoruz ve servis tabağına koyuyoruz.
- Bütün mercimeği bu biçimde yapıyoruz.
- İkinci servis tabağının yarısını marullu başka yarısını sade elimle sıkıp koydum.
- Hal verme bitince limon dilimleyip tabağın yanına koyup servis edebilirsiniz.Afiyet olsun
.