bilgisayarci
FD Üye
Yumuşacık Mini Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- Aldığı kadar un
Yumuşacık Mini Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt ve su karışımı ocakta ısıtılır biraz.
- Daha sonra şeker,su,süt,maya bir kabın içerisinde karıştırılıp 5 dk bekletilir.
- Bu işlemi mayanın aktif hale gelmesi için yapıyoruz.
- Daha sonra sıvı yağ tuz ve un eklenerek yoğrulmaya başlanır.
- Hamur ele yapışan yumuşak bir hamur olacak.
- 15 -20 dakika mayalama için beklemeye alınır.
- Mayalanan hamurumuz bir kez daha yoğrulup un serpilmiş tezgaha alınır orta kalınlıkta merdane ile açılır ve küçük yuvarlak şekiller kesilir.
- 10 dakika bu şekilde tekrar bekletilip ısıtılmış tavaya alınır.
- Pişirilen bazlamalar temiz bir bezin içine alınır. Afiyet olsun.