
Yumuşacık Nemli Baton Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 200 ml su bardağı kullandım
- 4 adet yumurta (yumurtalar büyükse 3 adet yeterli olacaktır.)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı+1 çorba kaşığı un
- 3-3 buçuk çorba kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Yumuşacık Nemli Baton Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle fırınınımızı 160 dereceye ayarlayalım.
- Yumurta ve şekeri beyaz ve köpük köpük olana kadar mikserle çırpalım.
- İçine sıvı yağ ve sütü ekleyelim.
- Kuru malzemeleri de eleyerek ekleyelim ve içine asla başka un ilave etmeyelim.
- Baton kek kalıbını tereyağ ile yağlayalım ve yağlı kağıt ile kaplayalım.
- Hazırladığımız kek karışımını kalıba boşaltalım.
- Isıtmış olduğumuz fırında ortalama 35-40 dakika pişirelim. (asla fırının kapağını açmayalım. )
- Fırından almadan önce kürdanla kontrol edelim. Pişen keki fırından alalım.
- Pişen keki yağlı kağıttan çıkaralım ve dinlendirelim.
- Dilerseniz çikolata sos ile süsleyebilirsiniz.

Yumuşacık Nemli Baton Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı