![yumusacik-pamuk-acma-hamurunda-yag-yok-11.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/03/30/yumusacik-pamuk-acma-hamurunda-yag-yok-11.jpg)
Yumuşacık Pamuk Açma (Hamurunda Yağ Yok) Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yumurta akı (Sarıları üzeri için)
- 2 yemek kaşığı dolusu toz şekeri
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu yada karbonat
- 1 yemek kaşığı sirke (Elma yada beyaz sirke olabilir)
- 6 su bardağı kadar un (Kontrollü yavaş yavaş ekleyin)
- Yumuşamış tereyağ
- Yumurta sarısı
Yumuşacık Pamuk Açma (Hamurunda Yağ Yok) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle bir kaba ılık sütü ve suyu koyup kuru mayayı ve toz şekeri koyup karıştıralım üzerini kapatıp 15 dakika vermekte olmasını bekletelim. Sonra üzerine yumurta akını ve sirkeyi koyup karıştıralım.
- En son unu ve kabartma tozunu koyup yoğurmaya başlayalım. Kıvama gelen hamuru üzerini kapatıp sıcak bir yerde 45 dakika mayalanmasını bekletelim.
- Kabarmış olan hamurdan eşit ölçüde bezeler alıp tatlı tabağı büyüklüğünde açıp sonra sonra rulo sarıp hafifçe iki ucundan tutup biraz esnetelim.
- Bıçak yardımıyla şeriti ortada uzunca kesip ikiye bölelim. Sonra böldüğümüz şeritleri burcu haliyle sarıp sonra yuvarlak rulo oluşturu0 tepsiye dizelim.
- Hamur bitene kadar bu sürece devam edelim. Bu ortada fırını 180 dereceye ayarlayalım. Tepsiye dizilen açmaları üzerini kapatıp 15 dakika mayalanmaya bekletelim.
- Sonra üzerine yumurta sarısını sürüp fırına atıp 25 dakika üzeri kızarana kadar pişsin. Pişen açmaları fırında çıkarıp ılımasını bekletelim vee açmalar afiyetle tüketmeye hazır????????????. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bir sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????.