Yumuşacık Pamuk üzere Haşhaşlı Nokul Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı süt (ılık olacak )
- 1 su bardağı su
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 5-6 su bardağı un (daha fazla da un alabilir)
- Tuz
- 1 su bardağı çekilmiş sarı haşhaş
- 1 su bardağı sıvı yağ (zeytinyağı ek edebilirsiniz)
- Bir tutam tuz (ben tuzlu yapmayı tercih ettim)
Yumuşacık Pamuk üzere Haşhaşlı Nokul Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Mayayı toz şeker, ılık süt ve su ile karıştırın.
- Maya köpürdüğü vakit başka materyalleri ekleyerek ele yapışmayacak kadar yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.
- Hazır olan hamuru ılık bir yerde üzerini kapatarak 30 dakika mayalandırın.
- O esnada haşhaşlı harcı hazırlayalım, bir kapta yağ ile haşhaşı karıştırın isterseniz tuzlu isterseniz tatlı yapabilirsiniz.
- Bu sırada bu harca şeker yada tuz ekleyebilirsiniz. Ben tuzlu yapmayı tercih ettim.
- Mayalanan hamuru 3 eşit kesime ayırın.
- Oklava ile unlayarak 30 cm genişliğinde ince bir hamur açın.
- Haşhaşlı harcı açtığınız hamurun üzerine yayın.
- Üzerine isterseniz ceviz serpin ve rulo biçiminde sarın.
- 2 parmak kalınlığında kesin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dik olarak sık sık yerleştirin.
- Bu basamakta tepside yaklaşık 15 dakika mayalanmaya bırakın.
- Üzerine yumurta sarısı sürün.
- 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika mühletle pişirin.
- Üzeri kızardığında pişmiş demektir.
- Bu esnada meskeni saran haşhaşlı çörek kokusu çok hoş olur. Birinci sıcaklığı çıkınca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. ????????????????????????.