teknolojiuzmani
FD Üye
Yumuşacık Pamuk Poğaçalar Tanımı İçin Gereçler
️Hamuru için:
- ️2 su bardağı ılık süt (400 ml)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (45 ml)
- ️2 adet yumurta akı ️1 yemek kaşığı şeker
- ️1 paket kuru maya
- ️6 su bardağı un (720 gr)
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- ️100 gr tereyağ içine sürmek için
- ️Beyaz peynir ve çedar peyniri
- ️2 yumurta sarısı ️1 yemek kaşığı süt
- ️1 yemek kaşığı un ️5 yemek kaşığı su
Yumuşacık Pamuk Poğaçalar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un,yağ, şeker, yumurta akı ve mayayı bir kaseye alıp 5 dak. Karıştırın.
- Artık unu ve tuzu ekleyip uygunca yoğurun. Yaklaşık 45 dakika dinlendirin.
- Hamur top haline getirin.
- Artık hamuru elinizle küçük tabaklar haline getirip açın.
- Üzerine tereyağı sürün.
- Hamurun ucunu peynirle kaplayın ve yavaşça rulo haline getirip katlayın.
- Poğaçalarımızı bir fırın tepsisine alın ve yaklaşık 20 dakika dinlendirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün.
- Bir yemek kaşığı un ve 5 yemek kaşığı suyu bir kaseye koyun.
- Karışımı sıkma torbasına alıp hamurun üzerine küçük çizgiler çizin.
- 180°’de 30dakika pişirin.