Yumuşacık Patates Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 6 -7adet orta uzunluk patates
- 1- 1.5 su bardağı un
- Haşhaş
- Sıvı yağ
- Tuz
Yumuşacık Patates Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel patateslerimizi haşlayalım haşlandıktan sonra soğumaya bırakalım soğuduktan sonra kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.
- Üzerine un tuz ek edelim biraz yoğuralım. Ben yağlı kağıt üzerinde açıyorum daha kolay oluyor yarım santim kalınlığına gelesiye kadar inceltelim
- Üzerine haşhaşlı ve yağlı karışımımız dan sürelim biz bol haşhaşlı sevdiğimiz için siz ne kadar isterseniz sürebilirsiniz görselde de göreceğiniz üzere üst üste getirelim kareler halinde kesip tepsimize sıralayalım.
- Üzerine tekrardan haşhaşlı yağlı karışımımız dan biraz sürelim.
- Fırına verelim fırınımızın ateşinin yüksek olması gerekiyor zira altı üstü kızarması için.Deneyenlere ve yapmak isteyenlere şimdiden afiyet olsun????.