Yumuşacık Patates Keki Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 3 adet küçük uzunluk patates
- 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
- 1 adet küçük uzunluk kapya biber
- Bir tutam maydanoz
Yumuşacık Patates Keki Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur kabının içine yumurta, süt ve sıvı yağı alıp çırpın.
- Un, tuz ve kabartma tozlarını ek edin, karıştırın.
- Küp küp doğranmış patatesi kıyılmış maydanozu, minik doğranmış kapya biber ve kuru soğanı ekleyerek bir hoş kek hamurunu hazırlayın.
- Kek kalıbı yahut uygun bir tepsiyi zeytinyağı ile yağlayın, hamuru dökün.
- Evvelce ısıtılmış fırında 200 derecede 30-35 dakika kadar denetimli pişirin. Afiyetler olsun.