Yumuşacık Patatesli Dilim Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yaprak yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 4 adet patates
- 1 adet soğan
- Çok az sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
- Toz kırmızı biber
- Tuz
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
Yumuşacık Patatesli Dilim Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhabalar???? Böreğin yapımına iç harçtan başlayalım tencereye kabuklarını soyup iri parçalar halinde doğranmış patatesi alalım üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayalım.
- Haşlanan patatesi süzerken tencereye yemeklik doğranmış soğanı ve biraz sıvı yağ ekleyip kavuralım salçasını ekleyip 2 dakika kavurduktan sonra patatesi ve baharatları ilave edelim karıştırıp ezelim bir kenarı soğumaya bırakalım.
- Düz zemin üzerine 1. Yufkayı serelim sostan her yerine gelicek şekilde bolca sürelim 2. Yufkayı serelim yine sostan bolca gezdirelim her yerine 3. Yufkayı serelim sostan her yerine gelicek şekilde bolca sürelim.
- Son olarak 4. Yufkayı serip patatesli harçtan azar azar her yerine gelecek şekilde yayıp kaşık arkasıyla düzeltelim sabitlensin yufkanın dört bir kenarını biraz içe katlayıp (Çok değil hafif içe katlamak yeterli açılmaması için)
- Baş kısımdan çok sıkmadan rulo yapalım hazırladığımız ruloyu ortadan ikiye keselim ve strece sarıp buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirelim toparlasın.
- Daha sonra orta kalınlıkta dilimlere ayırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim üzerine yoğurt yumurta sıvı yağ karışımını sürelim susam serpiştirip 200 derece iyi ısınmış fırında kontrollü pişirelim. Afiyet olsun ????????????
Yumuşacık Patatesli Dilim Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı