Yumuşacık Peynirli Domatesli Biberli Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı yahut margarin
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 6 – 6, 5 su bardağı un (kontrollü bir biçimde dökelim)
- Beyaz peynir (isteğe nazaran kaşar peyniri de olur)
- Domates
- Biber
Yumuşacık Peynirli Domatesli Biberli Poğaça Tanımı Yapılışı
- Uygun bir kaba maya parçalanarak konulur.
- Daha sonra süt eritilmiş tereyağı ya da margarin şeker tuz ve un ek edilir.
- Yeterlice yoğrulur ve 1 saat mayalanması için beklenir.
- Hamurdan ceviz kesimler hamur kesme aparatı ile kesilir.
- Hamurlar yuvarlanıp el ile üzerine yavaşça bastırılır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamurlar dizilir ve tam ortasına peynir yanına biber peynirin üzerine domates koyulur.
- Kalan hamur kısmına ise yumurta sarısı sürülür ve susam atılır.
- Evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirilir.