Yumuşacık Pofuduk Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 200g eritilmiş tereyağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 adet yumurta (Beyazı içine, sarısı üzerine)
- 7-8 su bardağı un
- Yumuşak tereyağı
- Çörekotu
- Susam
Yumuşacık Pofuduk Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için gerekli olan bütün malzemeleri karıştırıp, kulak memesi kıvamında yumuşak hamur elde ediyoruz.
- Unu kontrollü ekleyelim çünkü yumurtanın büyüklüğüne göre miktarı değişebilir.
- Yoğurduğumuz hamura poşet geçirip ılık olan yerde 1 saat bekletelim.
- Poşet geçiriyoruz ki hamurun üzeri kuruyup kabuk bağlamasın.
- Ardından hamuru 14 eşit parçaya bölüyoruz ve elimizi sıvı yağa batırıp parmak uçlarımızla açıyoruz, içine yumuşak tereyağ sürüp rulo yapıyoruz.
- Ruloyu elimizle döndürüp, iki ucunu da birleştirip tepsiye diziyoruz.
- Üzerini bez ile örtüp, şimdi fırını ısınması için 225 derece açıyoruz ve ısınana kadar daha bekletiyoruz ki açmalar iyice kabarsın.
- Açmaların üzerine yumurta sarısı ve çörekotu/susam serpip fırına veriyoruz ve kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun ????.