Yumuşacık Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 yumurta ( sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 su bardağı ılık su
- 1.5 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 70 gram margarin
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- Aldığı kadar un (5-6 su bardağı arası)
- Peynir ve maydanoz karışımı
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Yumuşacık Pofuduk Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir cezveye su, süt ve toz şekeri karıştırıp birazcık ılıtıp ve mayayı ekleyip ön mayalama yapalım.
- Kenarda köpük köpük olana kadar bekletelim.
- Öteki yandan yumurta akı, sıvı yağ, tuzu karıştırıp üzerine köpük köpük olan mayayı ekliyoruz. Ve yavaş yavaş un ekleyerek yoğuruyoruz.
- Ele çok az yapışan bir kıvam alınca üzerine 70 gram margarin ek edip 2-3 dakika daha yoğuralım.
- Yumuşacık kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
- Mayalanmaya bırakıyoruz.
- Ilık bir fırının içerisinde hemen kabaracaktır.
- Gerisinden küçük küçük bezeler alıp istediğimiz şekil veriyoruz.
- 10-15 dakika tepsi mayasından sonra ayırdığımız yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyerek poğaçalara sürelim.
- Susam ve çörek otu serpelim.
- Evvelden ısıtılmış fırında altüst ayarda 200 derecede denetimli bir biçimde pişirelim.