Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumuşacık Pofuduk Poğaça

Yumuşacık Pofuduk Poğaça
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
yumusacik-pofuduk-pogaca.jpg

Yumuşacık Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 1 yumurta ( sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 70 gram margarin
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un (5-6 su bardağı arası)
İç harcı;
  • Peynir ve maydanoz karışımı
Üzerine;
  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Yumuşacık Pofuduk Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bir cezveye su, süt ve toz şekeri karıştırıp birazcık ılıtıp ve mayayı ekleyip ön mayalama yapalım.
  2. Kenarda köpük köpük olana kadar bekletelim.
  3. Öteki yandan yumurta akı, sıvı yağ, tuzu karıştırıp üzerine köpük köpük olan mayayı ekliyoruz. Ve yavaş yavaş un ekleyerek yoğuruyoruz.
  4. Ele çok az yapışan bir kıvam alınca üzerine 70 gram margarin ek edip 2-3 dakika daha yoğuralım.
  5. Yumuşacık kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
  6. Mayalanmaya bırakıyoruz.
  7. Ilık bir fırının içerisinde hemen kabaracaktır.
  8. Gerisinden küçük küçük bezeler alıp istediğimiz şekil  veriyoruz.
  9. 10-15 dakika tepsi mayasından sonra ayırdığımız yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyerek poğaçalara sürelim.
  10. Susam ve çörek otu serpelim.
  11. Evvelden ısıtılmış fırında altüst ayarda 200 derecede denetimli bir biçimde pişirelim.
Deneyenlere afiyet olsun ????.
 
858,489Konular
981,517Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt