elektronikci
FD Üye

Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardagı ılık su
- 1 paket yaş maya
- Yarım su bardagı sivı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 8 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin kabımıza mayayı, şekeri, ılık suyu ve sütü dökelim karıştıralım biraz beklesin maya köpüklensin sonra sıvı yağı yumurta akını, tuzunu ekleyelim karıştıralım unu eleyerek ekleyelim ele yapışan hamur elde edelim.
- Üstünü pak bezle sarıp 1 saat kadar mayalansın sonra cevizden biraz büyük kesim alalım tereyağıyla açalım yuvarlak top üzere yapalım tepsiye dizelim isterseniz içine peynir, kıyma, patates vb. koyabilirsiniz ben sade yaptım.
- Sonra bütün hamuru bu türlü yapalım tepside 20 dakika bekletelim ne kadar çok beklerse o kadar hoş olur sonra üzerine yumurta sarısı pekmez ve sıvı yağ karışımını sürelim çörek otu serpiştirelim.
- 180 derecede evvelden işittiğimiz fırına sürelim altı üstü kızarana kadar pişirelim piştiğinde fırından çıkartalım.
- Birinci sıcaklığı çıktığında üzerine pak sofra beziyle kapatalım servise hazır afiyet olsun denediğinizde favoriniz olacak bir tanım tavsiye ederim Detaylı fotoğraf paylaştım oradanda bakabilirsiniz.