Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumuşacık Poğaça (Favoriniz Olacak)

Yumuşacık Poğaça (Favoriniz Olacak)

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
yumusacik-pogaca-favoriniz-olacak.jpg

Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Gereçler

• 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardagı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • Yarım su bardagı sivı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta akı (Sarısı üzerine)
  • 8 su bardağı un
Ortalarına sürmek için:
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Derin kabımıza mayayı, şekeri, ılık suyu ve sütü dökelim karıştıralım biraz beklesin maya köpüklensin sonra sıvı yağı yumurta akını, tuzunu ekleyelim karıştıralım unu eleyerek ekleyelim ele yapışan hamur elde edelim.
  2. Üstünü pak bezle sarıp 1 saat kadar mayalansın sonra cevizden biraz büyük kesim alalım tereyağıyla açalım yuvarlak top üzere yapalım tepsiye dizelim isterseniz içine peynir, kıyma, patates vb. koyabilirsiniz ben sade yaptım.
  3. Sonra bütün hamuru bu türlü yapalım tepside 20 dakika bekletelim ne kadar çok beklerse o kadar hoş olur sonra üzerine yumurta sarısı pekmez ve sıvı yağ karışımını sürelim çörek otu serpiştirelim.
  4. 180 derecede evvelden işittiğimiz fırına sürelim altı üstü kızarana kadar pişirelim piştiğinde fırından çıkartalım.
  5. Birinci sıcaklığı çıktığında üzerine pak sofra beziyle kapatalım servise hazır afiyet olsun denediğinizde favoriniz olacak bir tanım tavsiye ederim Detaylı fotoğraf paylaştım oradanda bakabilirsiniz.
Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,499Konular
982,574Mesajlar
30,323Kullanıcılar
furkan.xSon üye
Üst Alt