Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 2 paket kuru maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta
- 6-7 bardak un
Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık su ve sütü yoğurma kabına alalım. İçine 3 tatlı kaşığı şekeri ve mayayı ek edelim 5 dk. Bekleyelim kabarsın.
- Kabardıktan sonra içine 1 su bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 yumurtanın beyazını koyup, karıştıralım.
- Karıştırdıktan sonra unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayalım. 1 bardak koyup, yoğuralım.
- Sonra bu formda devam edip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- İyice yoğurduğumuz hamuru 45 dk mayalanmaya bırakalım.
- Mayası gelen kabaran hamurumuzu yuvarlayıp hal verelim ve tepsi mayası içinde 10 dk bekleyelim.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarılarını sürelim. Dilerseniz yumurta sarılarının içine az bir yağ ve az da şeker ilave edebilirsiniz bu türlü çok daha hoş olacaktır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.