Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 3 adet yumurta akı sarılar üzerine
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket ınstant maya yahut yaş maya
- 6.5 su bardağı un (Yumuşak ele yapışmayan hamur olacak un farklılık gösterebilir dikkatli kullanmanızı tavsiye ederim)
- Yarım demet ince doğranmış maydanoz
- Beyaz peynir
- Ezine paynir
- Pul biber
Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir kaba ılık süt ve suyu koyup mayayı ekleyip güzelce karıştırıyoruz un hariç öteki gereçleri de ekleyip, düzgünce birdaha karıştırıyoruz.
- Unu azar azar ekleyip pürüzsüz ele yapışmayan özlü bir hamur yoğuruyoruz üzerine kapatıp ılık ortamda mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurun havasını alıp küçük küçük koparıp, avuç içi kadar açıp kenarlardan bıçak ile kesip, ortasına iç harcımızdan koyup kestiğimiz kenar kısımları yana yanlışsız getirip ortası boş kalacak formda birleştiriyoruz.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı biçimde dizip, yumurta sarısı sürün.
- Önce 200 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirip, fırın derecesini 180 düşürüp altı ve üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ????
Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı