![yumusacik-pogaca-9.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/13/yumusacik-pogaca-9.jpg)
Yumuşaçık Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık süt (200ml)
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 yaş maya
- 1 yumurta akı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 5 su bardağı un
- Tereyağı
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
- Çörek otu/susam
Yumuşaçık Poğaça Tanımı Yapılışı
- Yoğurtma kabına un harç tüm materyalleri ekliyoruz.
- Akabinde denetimli bir formda unu ekliyoruz ele yapışmayan yumuşak hamur elde ediyoruz.
- Sonra üzerinde streç sinema ile kapatıp 1 saat mayalandırmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu eşit formda bezelere ayırıyoruz ve içine tereyağı sürüp istediğiniz formu verip 20 dakika da tepside mayalanmasını bekliyoruz.
- Daha sonra yumurta sosunu sürüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında denetimli 25 dakika pişiriyoruz.
- Mühlet fırına nazaran değişeceğinden denetim ederek almanızı öneriririm.
- Fırından aldıktan sonra üzerini hafif ıslak bezle örtmenizi tavsiye ederim kurumaması için.