Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumuşaçık Poğaça

Yumuşaçık Poğaça
0
73

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
yumusacik-pogaca-9.jpg

Yumuşaçık Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı ılık süt (200ml)
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 yaş maya
  • 1 yumurta akı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 5 su bardağı un
Ortası için;
  • Tereyağı
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt
  • Çörek otu/susam

Yumuşaçık Poğaça Tanımı Yapılışı

  1. Yoğurtma kabına un harç tüm materyalleri ekliyoruz.
  2. Akabinde denetimli bir formda unu ekliyoruz ele yapışmayan yumuşak hamur elde ediyoruz.
  3. Sonra üzerinde streç sinema ile kapatıp 1 saat mayalandırmaya bırakıyoruz.
  4. Mayalanan hamurumuzu eşit formda bezelere ayırıyoruz ve içine tereyağı sürüp istediğiniz formu verip 20 dakika da tepside mayalanmasını bekliyoruz.
  5. Daha sonra yumurta sosunu sürüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında denetimli 25 dakika pişiriyoruz.
  6. Mühlet fırına nazaran değişeceğinden denetim ederek almanızı öneriririm.
  7. Fırından aldıktan sonra üzerini hafif ıslak bezle örtmenizi tavsiye ederim kurumaması için.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
 
858,496Konular
982,163Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt