Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yumuşacık Poğaça

Yumuşacık Poğaça
0
93

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
yumusacik-pogaca-7.jpg

Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 2 bardak ılık su
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 2 yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  •  5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaş maya
  • aldığı kadar un
Hamurun içine sürmek için ;
  • 100 gram tereyağı
Üzerine;
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yumuşacık Poğaça Tanımı Yapılışı

  1. Yapılışı birinci olarak derin bir kabın içine ılık suyu, sıvı yağı sütü, toz şekeri, tuzu, yumurta beyazı, ve yaş mayayı ek edip karıştıralım.
  2. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyelim yumuşak sert olmayan bir hamur elde edelim.
  3. Daha sonra üzerini kapatıp bir iki saat mayalanması için bekletelim .
  4. Mayalanan hamurdan elma büyüklüğünde modüller alıp düz bir yerde elimizle açalım .
  5. Oda sıcaklığında erimiş tereyağından her yerine gelecek halde içine sürüp istediğiniz biçimi verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  6. Üzerine yumurta sarısı ile sıvı yağı karıştırıp sürelim.
  7. Tekrar poğaçaların üzerini kapatıp 30 dk tepside mayalandırıyoruz (püf noktası)
  8. Daha sonra evvelden ısıtılmış 180 dereceli fırında 35- 40 dk üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun ????.
Poğaçaların üzerine susam yahut çörek otu serpebilirsiniz.
 
858,478Konular
981,303Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt