Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 bardak ılık su
- 1 bardak süt
- 1 bardak sıvı yağ
- 2 yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 5 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket yaş maya
- aldığı kadar un
- 100 gram tereyağı
- 2 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yumuşacık Poğaça Tanımı Yapılışı
- Yapılışı birinci olarak derin bir kabın içine ılık suyu, sıvı yağı sütü, toz şekeri, tuzu, yumurta beyazı, ve yaş mayayı ek edip karıştıralım.
- Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyelim yumuşak sert olmayan bir hamur elde edelim.
- Daha sonra üzerini kapatıp bir iki saat mayalanması için bekletelim .
- Mayalanan hamurdan elma büyüklüğünde modüller alıp düz bir yerde elimizle açalım .
- Oda sıcaklığında erimiş tereyağından her yerine gelecek halde içine sürüp istediğiniz biçimi verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı ile sıvı yağı karıştırıp sürelim.
- Tekrar poğaçaların üzerini kapatıp 30 dk tepside mayalandırıyoruz (püf noktası)
- Daha sonra evvelden ısıtılmış 180 dereceli fırında 35- 40 dk üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun ????.