Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı kuru maya yahut 1 paket yaş maya
- Aldığı kadar unu (yumuşak ele yapışmayan bi hamur olacak)
- Peynir
- Maydanoz (isteğe göre)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
Yumuşacık Poğaça Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabına süt, su, yumurta, maya, tuz ve şekeri alıp karıştırın.
- Sıvı yağ ek edin ve unu azar azar ek edip yoğurun .8-9 su bardağı un kâfi oluyor.
- Biraz yoğurup özleştirin.
- Kapağını kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakın.
- Peynir ve maydanozları bi kaba alıp karıştırın.
- Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde kesip içine peynir harcını koyun ve şekillendirin ,siz istediğiniz formu verebilirsiniz ben iki çeşit yaptım. ????
- Daha sonra fırın tepsisinde yarım saat daha mayalandırın.
- Üzerine yumurta ve yap karışımını sürün.
- Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun ????.